пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Готуємо з Electrolux

Практика показує – перше, чим цікавляться кулінари та гурмани – нові цікаві рецепти. У лінії "Брайт" куховарська книга відображена в опції "Кулінарний гід". Це підрозділ меню, в якому міститься 67 адаптованих до російських традицій рецептів, 11 програм із використанням термощупу або 9 програм для м'ясних страв – залежно від конкретної моделі.
Рецепти розділені на категорії продуктів: яловичина, свинина, риба, випічка. Погодьтеся, зручне рішення – щоб приготувати потрібну страву, достатньо вибрати рецепт і натиснути одну кнопку. Для новачків «кулінарний гід» стане незамінним помічником, адже не кожен знає скільки точно за часом запікається свинячий рулет або бефстроганів.

Для довідки:

Термощуп - пристрій, який відстежує зміни температури всередині продукту, що готується. У результаті кулінарний результат на 100% відповідає очікуванням господині. Ви просто вставляєте щуп усередину продукту і задаєте необхідну температуру. Як тільки все буде готове, духовка вимкнеться або подасть сигнал про завершення роботи. Автоматичні програми з термощупом призначені для приготування об'ємних складних страв, скажімо, запікання м'яса або риби.
Програми для приготування м'яса – це окремий, і, як нам здається, суттєвий плюс. Не потрібно прикидати «на око», скільки часу має працювати духовка, якщо ви готуєте м'ясо французькою на 8, а не на 4 людини. Достатньо повідомити духовці вага порції, і електроніка розраховує всі інші параметри.
Наступна цінна для кулінарів функція – « Улюблені рецепти ». Припустимо, ви захоплюєтеся складанням своїх ексклюзивних рецептів, накопичилася «золота колекція», але щоразу шукати необхідний аркуш у зошитах-блокнотах проблематично. Для економії часу можна перенести їх у «улюблені рецепти» – духовка запам'ятає та збереже всю інформацію. Таким чином, внесена кулінарна програма буде швидко доступна. Робота електроніки більш ніж надійна - навіть якщо в будинку раптом відключиться електрика, улюблені рецепти збережуться в пам'яті без обмеження часу.
З кулінарним гідом улюблені рецепти завжди під рукою

Тільки запах пирогів і хрумка скоринка!

Далі в огляді – арома фільтр; він видаляє всі неприємні запахи, які можуть з'явитися в процесі роботи духовки, наприклад, при запіканні риби. Фільтр був «запозичений» із професійного кухонного обладнання. Він виготовлений з обпаленого керамічного матеріалу та покритий сплавом паладію та платини. Пристрій кріпиться до верхньої стінки камери духової шафи в отворі для виходу повітря.
Поверхня фільтра нагадує форму бджолиних сот, за рахунок такої будови збільшується площа поглинання жиру та неприємних запахів. Фільтр розжарюється до 500С за допомогою власного нагрівального елемента, за такої температури нейтралізуються всі запахи. Пристрій розрахований на повний цикл духовки. Активувати або відключити фільтр можна будь-якої миті - все-таки приємно, коли в будинку пахне пирогами.
М'ясо, приготовлене в духовці Брайт, буде піджареним
Функція «Хрумка скоринка» говорить сама за себе. На практиці такого ефекту досягти досить важко, хто багато і часто готує, зрозуміє, про що йдеться.
При старті "хрусткої скоринки" духовка перейде в спеціальний режим, по закінченню якого ви отримаєте підсмажені пиріжки або м'ясо.

Заощаджуємо час та сили

"Сет енд Гоу" (Set and Go) призначена для розігріву або приготування їжі в заданий час. Пояснимо класичним прикладом – обід для дитини (вечеря для чоловіка). Виходячи з роботи, ви встановлюєте програму приготування обіду (або вечері). Вдень, коли дитина повернеться зі школи (або ввечері – коли прийде з роботи чоловік), вона натисне на будь-яку кнопку (крім старту) і активує закладену вами програму. Через зазначений час обід буде готовим. Під час роботи духовки дисплей перебуватиме у стані блокування налаштованих функцій, а після вимкнення автоматично перейде у режим захисту від дітей. Можна не турбуватися навіть за наймолодших школярів (або за найрозсіяніших чоловіків).
"Ніт енд Холд" (Heat and Hold) - якщо ваші гості запізнюються, а вечеря вже в духовці, рекомендуємо застосувати цю опцію. Духовка продовжить роботу, але вже у режимі підтримки температури. Вечеря не охолоне, але при цьому не буде пересушеною.

Чистота за п'ять секунд

піроліз: обійдемося без трудовитрат
Спосіб очищення найпередовіший - піроліз, при якому внутрішня температура духовки підвищується до 500С, і будь-які залишки пиши та жиру перетворюються на золу.
Залежно від ступеня забруднення духової шафи можна використовувати базовий, середній або високий рівень інтенсивності очищення. Більше того, духовка сама нагадає вам, що настав час чистити духовку. Електронний програматор веде рахунок кількості циклів використання духовки і в потрібний час підкаже необхідність включення одного з трьох варіантів.

Вибачте, а ви звідки будете?

Виробництво духових шаф зосереджено у Німеччині, місті Роттенбурзі. На заводі-виробнику застосовується багаторівневий контроль якості: всі виробничі лінії обладнані приблизно тридцятьма пунктами комп'ютерного контролю, що відстежують якість деталей кожної духової шафи. А фінальна стадія складання здійснюється вручну фахівцями підприємства – не «хенд мейд», а десь близько.
Ну а після того, як вироби залишають цех, кожна десята духовка проходить тест-контроль при навантаженнях, що відповідають дворічної експлуатації, а кожна сота духова шафа випробовується в умовах, наближених до життєвого циклу. Словом, люди серйозно підійшли до виробництва техніки.
Так, мало не забули – відмінна риса духових шаф – міцна термоізоляція. Зовнішня поверхня духовки не нагрівається за рахунок подвійного скла на дверцятах.
І жодних опіків – лише позитив.