Компанія Angelo Po створила ряд лінійок обладнання для шокового заморожування та холодного зберігання, врахувавши зауваження та побажання шеф-кухарів. Для вдосконалення технології швидкого охолодження та зберігання продуктів та страв за низьких температур у цих лінійках були реалізовані інновації, що полегшили його використання на професійній кухні та покращили якість страв.
Під час звичайного заморожування всі молекули води перетворюються на кристали, і чим швидше процес заморожування, тим меншого розміру ці кристали.
Щоб процес охолодження був швидким та безпечним, необхідно спеціалізоване обладнання. Шафи швидкісного охолодження та заморожування страв призначені для вирішення цієї проблеми.
Спектр холодильного обладнання, затребуваного на сучасній професійній кухні, дуже широкий. Це і збірні холодильні/морозильні камери із сендвіч-панелей, і вертикальні холодильні/морозильні шафи, горизонтальні холодильні/морозильні прилавки, холодильні вітрини, модулі ліній роздачі, льодогенератори та агрегати швидкісного охолодження та заморожування.
Нова технологія включає і делікатну розморозку продуктів, і різні методики їх теплової обробки, і швидкісне санітарне охолодження, і подальшу регенерацію страв.
Шокове охолодження – швидке зниження температури продукту чи страви до +3ºC чи нижче у спеціальному холодильному устаткуванні – бласт-чиллері (шафі шокового охолодження). Шокова заморозка передбачає швидке заморожування продукту або страви шляхом зниження його температури до -18ºC або нижче у шок-фризері (шафі шокової заморозки).