Основною перевагою газових плит перед електричними є порівняльна дешевизна джерела енергії – газу. Крім того, газова конфорка, на відміну від "млинця" електроплити, відразу ж починаючи нагрівати посуд, що скорочує час приготування.
Промислові плити є найбільш універсальним та широко застосовуваним типом теплового обладнання на кухні ресторану, їдальні та будь-якого іншого закладу громадського харчування. Вони використовуються для більшості найпоширеніших видів теплової обробки - варіння, смаження, гасіння та ін.
Історія побутової техніки Kuppersbusch почалася понад 130 років тому в Німеччині, коли Фрідріх Кюпперсбуш запустив у виробництво печі та плити, що працюють на вугіллі.
Індукційні плити можна з упевненістю назвати технологічним проривом у галузі кухонного обладнання. На сьогоднішній день перевагами цієї технології користуються вже не лише професіонали, а й багато європейських споживачів на домашніх кухнях. У чому відмінність індукційних плит від своїх попередників?