Холодильний агент (холодоагент) переносить тепло холодильним контуром від випарника, де воно поглинається холодоагентом при випаровуванні, до конденсатора, де воно передається в навколишнє середовище при конденсації. Як холодоагенти зазвичай використовують аміак, фреони та ряд вуглеводнів.
Бонети – це відкриті зверху охолоджувані вітрини, які використовуються в магазинах для короткочасного зберігання та продажу різних охолоджених та заморожених продуктів. Часто бонети монтуються в лінію або кілька ліній поряд – це дозволяє заощаджувати площу та холод.
Ми хочемо дати вам кілька порад щодо вибору холодильного обладнання для ресторану. Сподіваємося, що інформація, наведена в цій статті, буде корисною для вас.
Салат-бар – це вітрина, що охолоджується, для демонстрації та короткочасного зберігання охолоджених страв у торговому залі ресторану або магазину. Салат-бар підтримує температурний режим -2...+10°З дозволяє розмістити кілька гастроємностей.
Холодильні та морозильні шафи служать для зберігання та експонування продуктів, що використовуються для приготування страв, напівфабрикатів в упаковці, а також готових страв та напоїв. Завдяки вертикально орієнтованій конструкції вони займають трохи місця, а наявність полиць забезпечує легкий доступ до великої кількості різних продуктів і страв.
Морозильні скрині використовуються для торгівлі замороженими продуктами в торгових залах магазинів, кафе, барах та ресторанів, а також для їх зберігання у кафе, барах та ресторанах. Вони дешевші і часто економніші за професійні морозильні шафи і дозволяють зберігати великогабаритні продукти.
При виборі холодильної шафи для кухні ресторану в першу чергу враховується її об'єм, ширина та кількість секцій. Не менш важливими є й інші параметри.
Холодильні скрині циліндричної та прямокутної форми використовуються для імпульсної торгівлі. Їхні переваги – можливість розміщення в прикасовій зоні, приваблива викладка товару та швидке охолодження товару по всьому об'єму камери.
Професійні холодильні шафи з прозорими дверима служать для охолодження напоїв у магазинах та закладах HoReCa. Їх часто можна побачити у торговому залі ресторану або за спиною бармена.
Гастрономічні прилавки-вітрини служать для демонстрації та короткочасного зберігання гастрономічних виробів у магазинах та торгових залах кафе та ресторанів. Зазвичай вони відокремлюють зону прилавок від самого залу або розташовуються вздовж лінії самообслуговування.
Здатність холоду тривалий час зберігати їжу відома людині вже давно. Протягом багатьох століть лід використовувався для продовження термінів придатності харчових продуктів, охолодження вина, приготування заморожених десертів та прохолодних напоїв.
Фрігобар – це невеликий холодильник з глухими або прозорими дверцятами. Фригобари зазвичай забезпечені абсорбційною холодильною машиною з аміаком як холодоагент. Таке холодильне обладнання працює безшумно, що дозволяє використовувати фрігобари у готельних номерах, кабінетах та навіть спальнях.